Thursday, May 31, 2007

Daily Briefing 01-06-2007

Καλό μήνα και καλωσήρθατε στην παιδική χαρά!
Με το "κόψιμο" της Εθνικής Τράπεζα της Μοτορ οιλ θα ασχολείται η μισή αγορά σήμερα και η άλλη μισή με το "καυτό εξηντάλεπτο στο Λούνα Πάρκ του ρίσκου" μεταξύ 12:30 και 13:30 όπου οι καταραμένοι της επιτήρησης και τον ειδικών χαρακτηριστικών θα παίξουν μπάλα σε συνεχή διαπραγμάτευση. Για το σκοπό αυτό έχουν παρθεί οι κατάλληλες θέσεις: Οι "πονηροί" έχουν πουλήσει Εθνικές εκεμεταλευόμενοι και την χθεσινή έντονη κίνηση και οι ακόμα "πιό πονηροί" έχουν αγοράσει μετοχές της δεκάρας προκειμένου να εκμεταλευθούν την ομαλή διαπραγμάτευση και την παρουσία άτυπων διαπραγματευτών στα χαρτιά.
Αν η αγορά τους πληρώσει όλους (γίνει το στοίχημα εφικτό) τότε χόυμε μπροστά μας ένα νέο 99. Τέτοιες... καλοσύνες κρύβουν πίσω τους "παχιές ουρές" από τάσεις που όμοιες τους συναντάμε σε καλπάζουσες ανοδικές αγορές. Αν πάλι η αγορά πληρώσει επιλεκτικά τότε το μοτίβο θα παραμέινει ως έχει με τους αγοραστές να έχουν ακόμα έλεγχο της κατάστασης αλλά όχι και την απόλυτη κυριαρχία στην αγορά.
Προσοχή λοιπόν η σημερινή ημέρα δεν είναι απλά μια μέρα "υψηλής συσχέτισης με τις ξένες αγορές και ισορροπίας" όπως λένε στα πρωινά τους σχόλια οι αναλυτές. Είναι μια μέρα ψυχολογικής ισχύος με έντονα χαρακτηριστικά ψυχαναγκσμού εισόδου στην αγορά...
Το μενού τα σερβιριστεί αργότερα. Προς τα παρόν τα flows δείχνουν... βόρεια

No comments: