Tuesday, August 28, 2007

Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Νέα Δημοκρατία: Ενα όχι και τόσο μακρινο σενάριο

Με πρόχειρους υπολογισμούς το έως τώρα κόστος των πυρκαγιών είναι 6 με 8 δις ευρώ χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται ενδεχόμενες απώλειες εσόδων από τουρισμό και αγροτικές καλλιέργειες. Το ποσό αντιστοιχεί στο μέγεθος διοργάνωσης μιας Ολυμπιάδας και είναι αδύνατο να καλυφθεί μονομιάς από τον ήδη οριακό προυπολογισμό. Το σύνθημα λοιπόν που θα επιρατήσει από εδώ και πέρα θα είναι "Εθνική Ανοικοδόμηση" και πάνω σε αυτό θα στηριχθούν οι βασικές προεκλογικές κατευθύνσεις των δύο μεγάλων κομμάτων. Αντίθετα οι μικροί θα προσπαθήσουν να κεφαλαιοποιήσουν την λαική δυσαρέσκεια και να κόψουν ψήφους και από παραδοσιακά πολωμένες επαρχιακές εκλογικές περιφέρειες.

Για τους λάτρεις των σεναρίων μια 5κομματική βουλή έχει περισσότερες πιθανότητες να οδηγηθεί σε κυβέρνηση Εθνικής συνεργασίας με όσα κόμματα το επιθυμούν και με πρωθυπουργό κάποιο πρόσωπο ευρύτερης λαικής αποδοχής. Κάποιον που να έχει φέρει σε πέρας ανάλογες επιχειρησιακές αποστολές.

Αν μας διαβάζει ο Κώστας Σημίτης να ετοιμάζει (ξανά) το πρωθυπουργικό του κουστούμι...

3 comments:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Με αλλα λογια...καλα ελεγα χθες...οτι ολο τη συστημα λειτουργει υπερ των κατασκευαστικων εταιριων και των νταβατζιδων....

Anonymous said...

ε οχι ρε φιλε και το κινεζο,φτανει πια καλα ειναι στο σπιτι του,αν και αριστεριζω η αλλαζονια της δευτερης τετραετιας του δεν ξεχνιεται.

Anonymous said...

Kala, kala... Vlepw ton Giorgaki na ta vriskei me to Kartzaferi kai na toys afhnei olous anavdous. Ayto to rimadi to XAA na deite poy tha paei meta... Oute oi 2.000 monades den tha einai arketes gia na stamathsei

(Sory gia ta greeklish alla grafw apo exwteriko)