Tuesday, August 14, 2007

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Forthnet

Με βάση την σχέση αξιών που ανακοίνωσε η Intracom για τις εταιρίες που θα συγχωνεύσει προκύπτει ότι η κεφαλαιοποιήση της θα φθάσει τα 230 εκ. ευρώ εκ των οποίων το 92% θα το έχει ένας μέτοχος. Προφανώς η Intracom δεν θα επιθυμούσε το dealisting της Unibrain και άρα αυτό που θα πρέπει να αναμένεται είναι ένα γερό placement μετοχών της τάξεως το 20 με 40%! Δηλαδή η Intracom θα βάλει ζεστά στο ταμείο ης 50 με 120 εκατομμύρια ευρώ αποπληρώνοντας όλες τις εξαγορές της, μέρος του δανεισμού της, αυξάνοντας την καθαρή της θέση και εμφανίζοντας και κάποια έκτακτα κέρδη στον ισολογισμό της. Και ακόμα:

  • Η εισαγωγή στο ΧΑ θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως όπλο για εξαγορές. (Αν νομίζατε ότι ο πρόεδρος σταμάτησε να κοιτάζει την Forthnet γελιέστε)
  • Στον ισολογισμό της Ιντρακομ μειώνεται σημαντικά ο τραπεζικός δανεισμός. Αυτό της δίνει την δυνατότητα να μαζέψει και άλλες μη εισηγμένες που θα επιθυμούσαν να επιβιώσουν.
  • Για όσους βλέπουν μακρυά το έργο θα μπορούσε να τελειώσει κάπως έτσι: Ανάδειξη της HOL σε #2 τηλεπικοινωνιακό παρόχο σταθερής και ευρυζωνικών στην Ελλάδα και πώληση της σε κάποιο τηλεπικοινωνιακό παρόχο κινητής. Σε ένα εύλογο τίμημα του ενός δις ας πούμε...


No comments: