Wednesday, June 13, 2007

Παράταση στο ΟΑΚΑ, στρωτή συνεδρίαση στην Αμερική

Ικανοποιητικά για τους αγοραστές εξελίσεται η συνεδρίαση στον Dow καθώς από ότι φαίνεται η λήξη θα βρει τους δείκτες σε θετικό έδαφος. Στο μηδέν τερμάτισε η Γερμανία που πάει να σχηματίσει βάση (διπλό πάτο). Αύριο ευκαιρία για μικρή ανάσα πολλά θα κριθούν για το μεσοπροθεσμο από τα αυριανά μακρο της Ευρώπης και της Αμερικής. (Δείκτης τίμών καταναλωτή, Ανεργία, Βιομηχανική παραγωγή).


Ισχυρή παρουσία δανεισμένων τίτλων στην σημερινή συνεδρίαση με την Εθνική να βάλλεται με 291 χιλιάδες δανεισμένες μετοχές (αρνητικό ισοζύγιο ανοικτών θέσεων περί τις 100.000 χιλιάδες). Πωλήσεις σε όλο το εύρος των εταιριών (ακομα και σε τίτλους με σπάνια παρουσία στο short selling όπως Frigo, Protton, Jumbo, Info quest κ.α) πιθανόν να αποτελούν κάποιο hedging των market makers από τα πολλά συμβόλαια που έγιναν (και) σήμερα. Μόνη μετοχή με ικανοποιητικό ισοζύγιο η μετοχή της Τρ. Κύπρου (+145.000 μετοχές), ενώ ακολούθησε ο Τιταν με +22.000 τεμάχια.


Από τους Insiders αίσθηση προκαλεί ο Ερωτόκριτος ο οποίος αγόρασε 15.000 Lannet (Welcome to the club), o Αστέριος που πούλησε 25.000 Δάιος (ένα αστέρι πέφτει πέφτει...), αγοραστής ο Χατζηιωάννου στο Sprider, αγοραστής και ο Προβόπουλος στην ΠΕΑ (Το πιστεύει και το λέει), ο Πρόδρομος εξακολουθεί να εμφανίζεται στο ταμπλό αλλά πλέον στην Βαλκαν. Ο Καματάκης πωλητής σε μικρή ποσότητα στο MLS (το οποίο έχει και μια προιστορία στα εκπτωτικά... κουπόνια!!!)

No comments: