Monday, November 19, 2007

"Καημένοι Δημοσιογράφοι"

Στα χαμηλά δεν είδαμε όμως και κανένα να βγει να πει "αγοράστε". Μια ζωή νούλα... πλην ελαχίστων περιπτώσεων.
Σε μια αγορά που πάει πανω τι είναι προτιμότερο: Νά χάσεις μια διόρθωση ή να πάρεις όλη την άνοδο; Θυμάται κανείς την πτώση του περυσινού Μάη με τις 1000 μονάδες πτώση; Αν δει κανεις την μεγάλη εικόνα η αγορά είναι ανοδική και δεν έφτασε έως εδώ για να γυρίσει πίσω αμαχητί. Σε μια αγορά που δεν έχει βάθος και είναι επενδυτικά ανεκπαίδευτη είναι λογικό μια πτώση να δημιουργεί συστημικά προβλήματα και η ψυχολογία να γίνεται γιο γιο. Μόλις η αγορά έσπασε τις 5.000 μονάδες όλοι οι φωστήρες έσπευσαν να πλειοδοτήσουν για τις 4.500 τις 4.200 και τις 3500. Στις 5.500 θα σας πουν για τις 6.000, τις 6.500 και τις 10.000...
Οποιος έχει άντερα και ψυχή εδώ αγοράζει. Οχι σαπάκια αλλά Εθνικές, Alpha, Ιντραλοτ πρώτο πράγμα. Οι υπόλοιποι θα μείνουν να κοιταζουν και να κυνηγούν τους Ινδους της ΑΕΓΕΚ.

7 comments:

Anonymous said...

Eπεσα πάνω στο μλογκ σας τυχαία λαι είδα οτι αναφέρεστε στην Ιντραλοτ ισότιμα με την Εθνική.
Καλά δεν διαβάζετε τους ισολογισμούς ακόμα και τα αποτελέσματα 8μήνου (άλλο και τούτο που η ιδια η εταιρεία ανακοίνωσε; Μα, τα κέρδη της ειναι κατά 99% προερχόμενα απο τον ΟΠΑΠ. Οι περιβόητες διεθνείς δραστηριότητες έβγαλαν- προφανώς- ζημιές. Οσα πήρε απο τον ΟΠΑΠ το 2007 αυτά ειναι τα "κέρδη" της!
Αυτή η εταιρεία θα πρέπει να έχει κεφαλαιοποίηση πάνω απο 2 δισ. ευρω;
Δεν έχετε τον Θεό σας!

Anonymous said...

ΑΛΜΥ ΡΕ.........

Anonymous said...

ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΠΑΡΕ ΕΣΥ ΑΛΦΑ ΕΤΕ ΚΑΙ ΙΝΛΟΤ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ VALUE ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΟΙΚΩΝ...

Anonymous said...

Πόσες εταιρίες σαν την intralot υπάρχουν παγκοσμίως; Τρεις, τέσσερις;

Πήρε το διαγωνισμό του ΟΠΑΠ μάλιστα, αλλά εχει και άλλα 50 εκ. ευρώ μικτά κέρδη στο εξάμηνο από τις υπόλοιπες χώρες. Αν είναι ζημιογόνες αυτές οι δραστηριότητες αυτό θα φανεί στο κοντινό μέλλον. Βουλαγαρία και Ιταλία ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει να αποδίσουν και είναι συμβόλαια του ενός δις. Θα σας πρότεινα να δείτε ακόμα στοιχεία ταμειακής θέσης αλλα και την "μπίζνα" της Αμερικής. Ενα συμβόλαιο του ενός δις με περιθώριο EBITDA 20% δεν είναι άσχημο ακόμα και αν το πάρει σαν κοινοπράξία

Το θέμα είναι τι σημαίνουν τα 2 δις κεφαλαιοποίηση σε ένα χρόνο και όχι τώρα.

Anonymous said...

Πολύ ρωμαντικός είσαι φίλε των 11:40 ΑΜ
Τα κέρδη που δήθεν έρχονται απο τις διεθν είς δραστηριότητες ειναι γνωστό τοις πάσι οτι πρόκειται για τις τιολογήσεις του ΟΠΑΠ σε Ιντραλοτ Κύπρου και Μάλτα. Οσον αφορά την Αμερική μιλάμε για σκατολοταρίες μικρών πολιτειών που δεν ενδιαφέρθηκαν οι μεγάλοι επειδή έλειπε το...παντεσπάνι (ήγουν περιθώριο κέρδους). Το "κέρδισε τον διαγωνισμό του ΟΠΑΠ" σημαίνει οτι ζεις σε άλλο πλανήτη αφού ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος και απλά ο Κωστάκος είχε έμπνευση τον ύπνο του και τον...ανέθεσε στην Ιντραλοτ, που σημαίνει οτι δεν ειναι 100% σίγουρο οτι θα τον κρατήσει αν αποφασίσει διαφορετικά κάποιο δικαστήριο (εδω ή έξω). Μη το δένεις κόμπο.
Οσο Βουλγαρία και Ιταλία, περίμενε να δούμε. Στην Ιταλία γελάνε με τα λεφτά που ξόδεψε η Ιντραλοτ και δεν έχει που την κεφαλή κλίναι σήμερα και μάλλον θ΄αργήσει να δει κέρδος απο κει.
Τώρα το πως η αγορά μπορεί να δικαιολογήσει 2 δισ και βάλε κεφαλαιοποίηση, αυτό, ρώτα τους καλολαδομένους αναλυτές (που απο τη μιά λένε ο,τι λένε απο την άλλη ψάχνουν να πουλήσουν). Το τηλέφωνο της UBS για παράδειγμα, θα το βρείτε στο Google ή ρωτείστε τον IR της Ιντραλοτ. Αυτά και με τις υγείες σας.
Αναφορικά δε με το ερώτημά σας πόσες εταιρείες σαν την Ιντραλοτ υπάρχουν παγκοσμίως, η απάντηση ειναι...καμία
η δημιουργική λογιστική την βγάζει εκτός ανταγωνισμού

Anonymous said...

Δημιουργική λογιστική στην Intralot : Μάλλον τα 345 εκ. ευρώ στο ταμείο είναι ένα αδιάφορο μέγεθος. Δημιουργικό και ασήμαντο. Οπως και οι λειτουργικές ροές.
...κέρδισε τον διαγωνισμό του ΟΠΑΠ : Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο. Η έκφραση είναι "πήρε". Σε τελική ανάλυση αν οι νομική υπηρεσία της ΙΝΛΟΤ έχει δέσει χεροπόδαρα τον ΟΠΑΠ αυτό δεν είναι μια ικανότητα; Αν θα χάσει τον διαγωνισμό η ΙΝΛΟΤ; Φίλε των 5:18 ΡΜ μάλλον εσύ κοιμάσε όρθιος. Πότε έχασε η ΙΝΛΟΤ διαγωνισμό στην Ελλάδα για να τον χάσει τώρα παραμονή του Euro?
....Στην Ιταλία γελάνε με τα λεφτά που ξόδεψε η Ιντραλοτ: Να είσαι βέβαιος ότι θα τους κοπεί το γέλιο. Η εταιρία είναι στο νεκρο σημείο από το πρώτο έτος.
...Τα κέρδη που δήθεν έρχονται απο τις διεθν είς δραστηριότητες ειναι γνωστό τοις πάσι οτι πρόκειται για τις τιολογήσεις του ΟΠΑΠ σε Ιντραλοτ Κύπρου και Μάλτα: Επίσης ο ΟΠΑΠ με το ίδιο σκεπτικό θα τιμολογεί σε λίγοαπό Περού, Αυστραλία, Ν. Αφρική και Κορέα... μιλάμε για πολύ τιμολόγιο.

Χωρίς διάθεση να μειώσω τα λεγόμενα σου θα έλεγα οτι είσαι υπερβολικός στον απαξιωτικό σου λόγο. Αν η ΙΝΛΟΤ παέι στην Κινα (που είναι ακόμα στην λίστα επιλογής) ποιό είναι άραγε το ταβάνι στις πωλήσεις ή τα κέρδη;

Τώρα σε ότι αφορά τους αναλυτές έχεις την δυνατότητα να μην τους διαβάζεις και να μην τους παρακολουθείς. Οπως και τους δημοσιογράφους και οποιον άλλο εκφέρει δημόσιο λόγο. Ο καθένας από αυτούς έχει τα συμφέροντα και τις σκοπιμότητες που του υπαγορεύουν να έχει ένα υποκειμενισμό αλλοτε σε μεγαλύτερο ή σε μικρότερο βαθμό.

Επισημαίνω πάντως ότι η ανταλαγή απόψεων ήταν αρκετά χρήσιμη.

Anonymous said...

"...Επίσης ο ΟΠΑΠ με το ίδιο σκεπτικό θα τιμολογεί σε λίγοαπό Περού, Αυστραλία, Ν. Αφρική και Κορέα... μιλάμε για πολύ τιμολόγιο..."

Δεν το καταλαβαλινω: Απο πότε ο ΟΠΑΠ θα στέλνει τιμολόγια σ' αυτές τις χώρες. Εκτός κι αν το κάνει...για λογαριασμό της Ιντραλοτ. Οπότε...