Wednesday, September 26, 2007

Τι είδε ο Βουρλού και τα πήρε με τον Μαρτιγό;

Πέρα από το προφανές της συγχώνευσης ΟΤΕ - Cosmote υπάρχει ένα ισχυρό παρασκήνιο που θέλει τον πρώην πρόεδρο της Cosmote να λειτουργεί συντονισμένα με την ΜIG. Ακόμα ακούγεται ότι μαζί με δύο ισχυρά Private Equities συμμετείχε και ισχυρός παράγων του λιανεμπορίου με μεγάλη ρευστότητα. Ετσι με αυτό τον τρόπο ο έλεγχος του ΟΤΕ θα άλλαζε χέρια και ο ισχυρός άνδρας θα ήταν ο Μαρτιγόπουλος που θα εκπροσωπούσε τα συμφέροντα των επενδυτικών κεφαλαίων.

Αμεσα ο Μαρτιγόπουλος απομακρύνθηκε, η Τράπεζα της Ελλάδος δήλωσε ότι θέλει να ξέρει ποια επενδυτικά κεφάλαια μπαινοβγαίνουν στις τράπεζες (έμεσο μήνυμα "θα σου χαλάσουμε την επόμενη δουλειά αν συνεχίσεις") και ο Αλογοσκούφης ζήτησε να δει τον Βγαινόπουλο για εξηγήσεις.

Η πρεμούρα Αλογουσκούφη να δει εσπευσμένα τον Βγαινόπουλο δεν ήταν η απόκτηση του 10,7% αλλά κάτι πολύ πιό ανησυχητικό: Η άθροιση κάποιων ποσοστών έβγαινε πολύ παραπάνω από 20%...!

Οπως και να έχει το παιχνίδι ΤΩΡΑ ξεκινάει και όπως πολύ εύστοχα γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης στο πρωινό του σχόλιο αν το Δημόσιο δεν γουστάρει την παρουσία άλλων στις ΔΕΚΟ ας κάνει μια Δημόσια Πρόταση να τις βγάλει εκτός ή να κλειδώσει το 51% για να μείνει τουλαχιστον με τον έλεγχο. Αλλιώς την πρόταση θα την κάνει άλλος...

2 comments:

Anonymous said...

Μια ιδέα είναι ο Αλογοσκούφης να κάνει Δημόσια Πρόταση για το 30% της MIG. Και πιό φθηνά θα του στοιχήσει και το καρτέλ του γάλακτος θα ελέγχει!!!

Anonymous said...

MIA ALLH PROTASH EINAI NA KANEI PROTASH O OPAP GIA THN INTRALOT. NA GINEI H MELYTERH ETAIREIA STON KOSMO-ME KATHETOPOIHMENES ERGASIES-.KAI TO DHMOSIO NA PARAXVRHSEI TO PAKETO TOY OTE STON KOKKALH-ALLA POU TETOIA A.......?- KAI NA PAEI PERIPATO KAI TO MIG KAI O MARTIGO ME TO OLOKAINOURIO CRUISER POU APEKTHSE SXETIKA..? PROSFATA....