Tuesday, July 31, 2007

ΑΒΑΞ - ΑΘΗΝΑ: Ενημερωτικό Δελτίο Δημόσιας Πρότασης σελ 9

"Η Δημόσια Πρόταση διενεργείται σύμφωνα με τον Ν. 3461/2006 «Ενσωμάτωση στο Εθνικό Δίκαιο της Οδηγίας 2004/25/ΕΚ σχετικά με τις δημόσιες προτάσεις» και υπό τους όρους που τίθενται στο παρόν Πληροφοριακό Δελτίο. Την 11/06/2007 ο Προτείνων απέκτησε άμεσα εικοσιτρία εκατομμύρια τριακόσιες εικοσιτέσσερις χιλιάδες τετρα- κόσιες πενηντατρείς (23.324.453) Μετοχές, οι οποίες αποτελούν περίπου το 47,37% του συνολικού καταβλημέ- νου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας κατά την ως άνω ημερομηνία κατόπιν προσωπικής προφορικής συμφωνίας με τους κ.κ. Πιστιόλη Ιωάννη, Ανδρόπουλο Ιωάννη, Παπαγεωργοπούλου Θεανώ, Μιχαήλ Μαρία, Μίχη Κωνσταντίνο, Πιστιόλη Αικατερίνη, Ανδρόπουλο Σωτήριο, Ανδροπούλου Ελένη, Ζιώγα Χρήστο, Συρίγο Νικόλαο, Μυτίλη Απόστολο, Ανδροπούλου Βασιλική, Ζιώγα Ελένη και Ακριτίδη Γεώργιο καθώς και με τα νομικά πρόσωπα Slipway Investments, Clariden Leu AG και Pyramid Properties Ltd. Ο συνολικός αριθμός των Μετοχών της Εταιρείας ανέρχεται σε σαρανταεννέα εκατομμύρια, διακόσιες τριανταεννέα χιλιάδες εικοσιδύο (49.239.022)"

Καλά είμαστε σοβαροί;
Προσωπική προφορική συμφωνία επιβάλει την διενέργεια υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης; Ούτε καν ένα συμφωνητικό; Και γω αύριο παώ στο Λάτση και αγοράζω το 40% της Eurobank πίνοντας καφέ σε bistro στο Παρίσι. Σκεφτείτε δηλαδή να πέσουν από πάνω λευκοί ιππότες, μαύροι καβαλάρηδες να παρασυρθεί κόσμος και στο τέλος να πει ο ένας εκ των δύο "σόρυ άκυρο, προφορικά ήταν έτσι και αλλιώς δεν μετράει!" Σε Δελτίο Δημόσιας Πρότασης όλα αυτά...

Αυτό πάντως αποδεικνυεί το μεγαλείο της ανδρικής τιμής: Εχουμε λόγο και τον τηρούμε... Φοράμε παντελόνια και έχουμε πρόσωπο! (Ασχετο αν στην συμφωνία συμμετέχουν και κάμποσες γυναίκες!)

No comments: