Wednesday, July 25, 2007

Οι αγορές δικαιώνουν τους πάντες

Αρκεί βέβαια "οι πάντες" να μην αναφέρουν ποτέ το "πότε" και το "πως"! Πιστεύει κανείς άραγε ότι δεν θα ξαναγίνει κραχ? Οτι δεν θα ξαναυποτιμηθούν τα χαρτια άγρια μέχρι να πουλιούνται για αστεία ποσά υποπολλαπλάσια της αξίας τους; Αυτό είναι το μόνο βέβαιο κυρίες και κύριοι. Είναι σαν να λέει κάποιος:
"Αύριο το πρωί θα ξυπνήσω"
Μάλιστα. Αλλά τι ώρα; Και πως; Όπως επίσης κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει με απόλυτη βεβαιότητα αν τώρα είμαστε ψηλά. Είμαστε; Αν ναι τότε στις 4.000 τι είμασταν; Χαμηλά; Γιατι και πάλι μια απαισιοδοξία την διέκρινα. Το απαισιοδοξόμετρο εδώ και ένα χρόνο κοντεύει να σπάσει και οι αγορές δεν λένε να ξεκολήσουν από τα ψηλά τους. Ο κόσμάκης έχει χάσει το καλύτερο μέρος της ανόδου, αυτό με τις πιό παχιές και εύκολες αποδόσεις μόνο και μόνο επειδή τον έχουν τρομοκρατήσει. Και συνεχίζουν να τον τρομοκρατούν με αφορισμούς και κοινοτυπίες. Μάγκες κόφτε την πλάκα! Η αγορά θα γυρίσει όταν και όποτε ωριμάσει η στιγμή, και όχι όποτε θέλετε εσείς. Ναι θα χαθούν πολλά λεφτά. Αλλά αν κάποιος ακολουθούσε την στρατηγική σας και ήταν short θα του είχαν πάρει και τα σώβρακα. Τουλάχιστον αυτοί που θα χάσουν θα είναι αυτοί που θα έχουν προλάβει να βγάλουν κιόλας.
Η πλάκα είναι ότι όταν θα γίνει αυτό (στον αόριστο μέλλοντα) θα βγουν με τρομερό θράσος και θα μας πούν: Σας το είχα πει!, είχα προειδοποιήσει! και άλλα τέτοια κουλά
Και τότε η μούντζα θα πάει σύννεφο!

No comments: