Friday, October 19, 2007

2008: Τα top picks (Part 1)

Επηρεασμένοι από τον Δεντράρχη (εφημερίδα Χρηματιστήριο) θα ξεκινήσουμε την αναφορά μας στις προτιμήσεις του "κουτιού" για την επόμενη χρονιά. Αυτό θα γίνει σε τρεις δόσεις για να υπάρχει και η ανάλογη προσοχή από το "επενδυτικό κοινό". Φυσικά οι αναφορές μας δεν αποτελούν καμία σύσταση αν και πολύ θα το θέλαμε.

  • Intracom: Θα είναι το χαρτί που θα γράψει διπλή τιμή. Ταμείο γεμάτο διαθέσιμα, όρεξη για απόκτηση μεριδίου στην αγορά τηλεπικοινωνιών, ένα καλό οption για την αγορά της Tουρκίας. Θα την κάνει την τρέλα ο Σώκρατες γιατί στην μπιρίμπα δεν αντέχει να χάνει.
  • Τράπεζα Ελλάδος: Δεν μπορεί το Alapis να έχει 2 δις και η Τράπεζα της Ελλάδος 1,45 δις ευρώ κεφαλαιοποίηση. θα πέσει φωτιά να μας κάψει. Ειναι το χαρτί της παράδοσης, των ανθρώπων που αγαπούν να πέρνουν γερό μέρισμα και να πηγαίνουν στις συνελεύσεις για να βλεπουν τους συμμαθητές τους από την τάξη του 1920. Δεν πουλάει κανείς γαιτί μπορεί να χάσει το ραντεβού στην συνέλευση και την ευκαιρία να σφίξει το χέρι του Αλογοσκούφη. Μόνο πάνω έχει το χαρτί και αν κληρώσει και περισέψουν τίποτα λεφτά από εξοπλισμούς του τραβάνε και μια δημόσια πρόταση στο book value. Οχι αυτό των 140 ευρώ. Το άλλο των 210 που είναι με την πραγματική αξία των ακινήτων.
  • Σελόντα: Για πολύ πάνω. Οι τρελλες υπεραξίες που θα γράψει από Περσέα και Ιnterfish δεν υπολογίζονται καν στα αποτελέσματα τα οποία θα ξεπεράσουν τα 11 εκ. ευρώ. Με πολύ περιθώριο να ανεβάσει το capacity στην παραγωγή.
  • Δομική Κρήτης:Αν το ΤΕΡΝΑ ενεργειακή μπει σε κεφαλαιοποίση 1 δις αυτός πρέπει να διπλώσει άμεσα. Αδειες 30 ΜW και στρατηγικός ξένος σε αιολικά. Νομοτέλεια και παικτική διάθεση ίσον απόδοση.
  • Αστήρ: Δεν γίνεται αυτό το ξενοδοχείο να κάνει 305 εκ. ευρώ. Είναι έγκλημα. Στα 700 εκ. ευρώ να το κουβεντιάσουμε για παραχώρηση κάποιου ποσοστού. Ο Τάκης θα βγάλει μια Finans από εκεί και ας λέει ότι δεν πουλάει.
  • Κυριακίδης Μάρμαρα:Δεν αντέχεται τέτοια κεφαλαιοποίηση. Η συγκέντρωση του χαρτιού είναι μεγάλη, η ανεπίσημη συγκέντρωση ακόμα μεγαλύτερη. Σε αυτή την κεφαλαιοποοίηση δεν πληρώνει ούτε την καθαρή θέση (0,88). Οσο για τις πωλήσεις είναι ακόμα πιο τραγικά τα πράγματα. Αν ο παίκτης μπει δυνατά θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές.
  • Ζήνων: Οποιος καταλάβει τι συμβαίνει στο χαρτί με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα έχει κάθε λόγο να το παρακολουθεί στενότερα. Δεν ασχολείται άνθρωπος με την μετοχή. Υψηλού ρίσκου άρα υψηλής απόδοσης.

1 comment:

Anonymous said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ .ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΚΥΡΜ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ 0.88.ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΛΑΘΟΣ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ