Tuesday, October 30, 2007

Dimigon FTSE-20 30-10-2007


Είναι πολύ πιθανό να χρωστά η αγορά ενα ακόμα κύμα κάτω αλλά και πάλι η τάση θα είναι ανοδική σε mid-term τουλάχιστον. Στο αποψινό 30λεπτο διάγραμμα είναι πασιφανής ο σημαντικότατος πλέον ρόλος της περιοχής 2730-2740 , η οποία σε κάθε προσέγγιση θα ενεργοποιεί αναλόγως . Απο την άλλη το πρώτο χάσμα(2789) είναι ατράκτορ (μαγνήτης) και μέχρι εκεί δένει και αρμονικά το κύμα , που αναπτύσσεται απο το 2696. Εκεί θα κριθεί το αν θα πάμε στο 2864 η χρωστάμε ακόμα το 2675. Στο μεσοδιάστημα βλέπετε και άλλα μικρότερης σημασίας σημεία στο διάγραμμα με αναφορές στην ύπαρξή τους.

Το παραπάνω σχόλιο απο την 23-10-2007 στο φόρουμ του tradenews δένει αρμονικά με την τρέχουσα τεχνική κατάσταση του εικοσάρη δείκτη μας.
Αφού πράγματι η αγορά δικαίωσε την επιμονή μου όλο αυτό το διάστημα των καθημερινών μου αναφορών σε διορθωτικό κύμα και επαναφορά σε ανοδικό.
Ο δείκτης εκπλήρωσε σε πρώτη φάση τον στόχο του χάσματος στο 2789/2792 καταστώντας το και στήριξη και σήμερα βρέθηκε σε νέα υψηλά και καλύτερα κλεισίματα των τελευταίων επτάμιση ετών.
Θέλοντας κατ ' αρχήν να διαφυλάξουμε τα νώτα μας και τα κεκτημένα μας και αναλόγως του προφίλ του καθενός , θα θέσουμε βάση και στήριξη στα πολύ κοντινά το 2800 και αμέσως απο κάτω το 2770-2780.
Το κύμα που αναπτύσεται απο το 2696 έχει όπως έχω γράψει και στο επισυναπτόμενο σχόλιο της 23-10-2007 στόχο το 2864.
Εκεί θα επανεκτιμήσουμε την κατάσταση και παρατηρώντας στο μεσοδιάστημα και τις βάσεις μας , όπως αριθμητικά παρετέθησαν.
Διάγραμμα του Ftse-20 - Ημερήσιο.
Ανάλυση απο tradenews.gr by dimigon@otenet.gr

10 comments:

Anonymous said...

Τεχνική ανάλυση: WHO GIVES A SHIT?
Αναλώνεστε με βαθυστόχαστες αναλύσεις για το που θα πάει η αγορά που προφανώς (μηδέν τα σχόλια) ουδείς φαίνεται να ενδιαφέρεται.
Αλλου είδους σχόλια θέλει ο κόσμος.
(Γιατί αναφέρεστε μονίμως στη Ναυτεμπορική. Σε λογιστές απευθύνεστε;

WOLF said...

Μα γι ' αυτό φίλε μου καλέ ουδείς κερδίζει ...
Κερδίζουν μόνο όσοι ενδιαφέρονται για την ΤΑ .
Και θα κερδίζουν εσαεί.
Είτε πέφτουν οι αγορές , είτε ανεβαίνουν.
Και ανεξάρτητα ποιές αγορές.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης
dimigon@otenet.gr

Anonymous said...

swsta, XAKOR sta 4.86? etsi kerdizei?

TA = keep looking in the rear view mirror...

Anonymous said...

Φίλε μου ανώνυμε,προφανώς εννοείς ότι ο κόσμος θέλει τη μασημένη τροφή,τα παπαγαλάκια εν δράσει... Να'ξερες πόσο ευτυχή με κάνεις μ'αυτή σου την επιθυμία,μόλις γνώρισα έναν που θα φορτώσω όταν έρθει η ώρα τις μετοχούλες μου...
Άντε,αυξάνεσθε και πληθύνεσθε...!

Yoda said...

Για αυτό υπάρχει η αγορά: για να υπάρχουν απόψεις. Αν τώρα εσένα δεν σου αρέσει μπορείς κάλλιστα να αναζητήσεις μια άλλη προσεγγιση:

Χειρομαντία, Θεμελιώδη, Νευρωνικά δίκτυα, Μέντιουμ, Φλυτζάνι του καφέ κλπ κλπ. Ολα καλοδεχούμενα είναι αρκεί να κερδίζουν...

Anonymous said...

Η Ναυτεμπορική είναι RSS FEED. Ειδήσεις δηλαδή από το site σε πραγματικό χρόνο.

Anonymous said...

Συμφωνώ με τον πρώτο. Κανένας δεν έβγαλε λεφτά με την τεχνική ανάλυση. Πολλω δε μάλλον οι ίδοι οι τεχνικοί αναλυτές που δουλεύουν για ένα μεροκάματο για να ζήσουν. Πιο πολλά μαθαίνω απο τα παπαγαλάκια που φιλοξενεί το Κάπιταλ.

Anonymous said...

Συμφωνώ με τον πρώτο. Κανένας δεν έβγαλε λεφτά με την τεχνική ανάλυση. Πολλω δε μάλλον οι ίδοι οι τεχνικοί αναλυτές που δουλεύουν για ένα μεροκάματο για να ζήσουν. Πιο πολλά μαθαίνω απο τα παπαγαλάκια που φιλοξενεί το Κάπιταλ.

Anonymous said...

kaneis sxetikos kai sovaros den egkrinei ta papagalakia...alla me tipota den exiswnetai i TA me tin themeliodi (gia tis upoloipes exupnades no comment)...kanenas ependutis den tha prepe na agnoei tin tasi, einai autoktonia, aplws to sxolio mou einai oti i TA (me oli tin spoudi pou auti xreiazetai) koitaei to parelthon kai panta vgazei suberasmata ek tou apotelesmatos pou poli spania voithoun ousiastika kai sumfwnw me mia alli apopsi edw, oti me TA den exei vgalei kaneis sovara kerdi...kai gia na prolavw sxetika comments fusika milame gia anthropous pou katalavenoun auta pou diavazoun stin TA giati o aplos kosmos polles fores diavazei lathos ta suberasmata twn techinikwn analutwn

Anonymous said...

Ta papagalakia sto Capital einai stimena!!!
Hey, xypniste zontovola
TA toulahiston einai mia epistimoniki proseggisi