Tuesday, October 16, 2007

Elliot waves για Γενικό Δείκτη: Μια άλλη προσεγγιση


Τα impulsive {υπο}κύματα καλύπτουν τις διορθώσεις που προηγηθήκαν σε πολύ λιγότερο χρόνο αποσο αυτές είχαν χρειαστεί {αυτό φαίνεται στο παρόν διάγραμμα πολύ καλά και από όλα τα break out στην κίνηση από το 2003 προηγούμενων τοπικών υψηλών.Ο χρόνος που χρειάστηκε για το κάθε break out είναι πολύ λιγότερος από τον χρόνο της προηγηθείς διόρθωσης}.

Μια διορθωτική κυματομορφή,διορθώνει μια προ-ωθητική κίνηση και απαιτεί τον ανάλογο χρόνο.Στις διορθωτικές κυματομορφές,η διόρθωση συντελείτε κυρίως με την βοήθεια του χρονικού παράγοντα παρά σε επίπεδα τιμής.Μιλάμε συνήθως για μια σχεδόν οριζόντια κίνηση αφού η τιμή δεν κερδίζει έδαφος,δεν ξεπερνά το προηγούμενο ψηλό η χαμηλό και κινείται σε ένα εύρος τιμών,για όσο χρόνο χρειαστεί μέχρι να ολοκληρωθεί.Όπως γίνεται αντιληπτό,ένα corrective pattern,διορθώνει κάτι που προηγήθηκε,χωνεύει κάποια επίπεδα,δεν προ-ωθείτε η τιμή.
Η προ-ωθητική κίνηση που ακολουθεί,καλύπτει και ξεπερνάει το εύρος και το ψηλό της διόρθωσης σε πολύ λιγότερο χρόνο,για τον απλούστατο λόγο: Η τιμή προ-ωθείται.Αυτό συντελείτε με ταχύτερη χρονικά κίνηση και με πιο απότομη κλίση της κίνησης {χαρακτηριστική,η κίνηση 1995/98-2000}.

Εδώ έχουμε από το ψηλό του 2000 μια ABC διόρθωση 3 ετών και το προ-ωθητικό κύμα μετέπειτα χρειάστηκε 4 χρόνια για να ξεπεράσει το ψηλό της διόρθωσης.Αυτό θα έπρεπε να συμβεί σε λιγότερο από 3 έτη.

Επίσης,κάθε {υπο} κύμα είναι μια τάση {trend}.Έχει δηλαδή την αντίστοιχη του Trendline.Ξέρουμε όλοι από την απλή διαγραμματική ανάλυση πως μια τάση θεωρείται πως τερματίστηκε η διακόπηκε όταν η τιμή τραυματίσει την Trendline.

Το ίδιο συμβαίνει και στην κυματική ανάλυση.Η ολοκλήρωση κάθε {υπο} κύματος επιβεβαιώνεται μόνο!!! όταν η αντίστοιχη Trendline διασπαστεί.Ισχύει δηλαδή πως ένα {υπο} κύμα iii η 3 και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αναπτυχθεί κάτω από την 0-ii/2 Trendline. Ομοίως και ένα v/5 δεν μπορεί να αναπτυχθεί κάτω από την ii-iv/2-4 Trendline.

Στην μέτρηση του Βελλιανιτη, το iii αναπτύσσεται σχεδόν όλο κάτω από την 0-ii. Ομοίως και το μεγαλύτερου βαθμού 5 που θεωρεί ότι τρέχει τώρα,βρίσκεται όλο κάτω από την 2-4.Αυτό κυματικά δεν μπορεί να συμβεί,είναι μη επιτρεπτό.

1 comment:

Anonymous said...

Εν προκειμένου,θεωρώ την όλη κίνηση από το 2003 σαν ένα επίσης ABC η WXYXZ {για να είναι πλήρης η προσέγγιση}.